keskiviikko 6. elokuuta 2014

Gotta get it right

Tänään kävelin keskustaan, keskustassa ja sieltä kotiin. Tuli pohdittua asioita mitkä vituttaa suomalaisessa kaupunkielämässä.. ja muutenkin.. Sitten ajattelin että voisinpa kirjoittaa aiheesta blogimerkinnän, mutta koska lupasin että tähän blogiin kirjoitan vain positiivisia juttuja niin päätin kirjoittaa sekä vitutus-merkinnän että "jeejee mul on kivaa"-merkinnän. Koska en oikeasti jaksa välittää näistä ihmisistä, mutta ajattelin silti kirjoittaa heistä.
Saatan myös sortua yleistämiseen, mutta siitä huolimatta ymmärrän etteivät kaikki ole näiden lajityyppien edustajia ja että ihmiset ovat erilaisia.

1. Teinilaumat ja äidit lastenrattaiden kanssa
Joo. Olen kiinnittänyt tähän huomiota jo koko Tampereella asumisen ajan; se että on aivoton, trendikäs teini tai vastaavasti pyöräyttänyt muksun maailmaan, antaa se sinulle selvästi oikeuden kulkea keskellä tietä tai siksakkia kadulla tai muuten vain kävellä vastaantulijoita päin. Teinit kävelevät rinnatusten ja mulkoilevat vihaisesti jos joutuvat inasenkin väistämään. Äitejä taas ei voi mulkoilla vihaisesti koska hei, he ovat äitejä.
Parasta on kun vastaan tulee kaksi äitiä kaksien rattaiden kanssa ja rinnatusten. Siitä vain autotielle sitten pomppimaan, koska muuten jäät vauvavyöryn alle.

2. Iholle tunkevat kerjäläiset
Olen pahoillani, mutta en anna teille rahaa. Olen tällä hetkellä PA koska ostan iphonen ja lähden reissuun vähän päälle kolmeksi kuukaudeksi. Mutta pahoillani en ole silloin, jos tulette iholle vaatimaan että antaisin edes euron kahviin. Ei, silloin ette saa sitäkään vähää. Voitte kerjätä kadun kulmassa mutta minä olen paha ihminen ja suutun jos tulet lääppimään. Tälleen tapahtui Keskustorilla yhtenä kauniina päivänä. En pidä siitä että tuntemattomat ihmiset koskevat minuun tarkoituksenomaisesti.

3. Oman elämänasenteensa tuputtajat
Uskot sitten mihin tahansa uskontoon tai äiti maahan tai mihin tahansa, siitä vaan. Olit vegaani tai lihansyöjä, siitä vaan. Mutta älä pliis tule tuputtamaan omaa maailmannäkemystäsi minulle. Äläkä varsinkaan tule kertomaan että minun näkemykseni maailmasta ja tuonpuoleisesta on väärä. Uskonnosta ja maailmankatsomuksesta on siistiä jutella sivistyneesti, ilman että kumpikaan tuputtaa omia näkökulmiaan. Olen käynyt sellaisen keskustelun. Kerran. Ja se oli siistiä. On siistiä jos pystyt siihen, mutta jos et niin pidä näkemyksesi omana tietonasi. Kiitos.

4. Sosiaalisen median kommentoitsijat
Hei! Jos vihaat jotakin asiaa niin syvästi, älä pliis liity sitä asiaa koskevaan faniryhmään ja tule valittamaan ja aukomaan päätäsi jokaisesta uudesta käänteestä. Ketään ei kiinnosta ja kaikkia vain vituttaa se että sinulla ei ole muuta elämää kuin keskittyä vihaamiisi asioihin. Jos vaikka etsisit itsellesi oman juttusi ja keskittäisit energiasi sen hehkuttamiseen. On paljon kivempaa hehkuttaa kuin vihata. Oikeesti.

5. Pepsin myyjät
Jos olet töissä baarissa, kahvilassa, kioskilla, ravintolassa tai muussa vastaavassa paikassa missä myydään virvoitusjuomia, ymmärrä ero Pepsin ja Colan välillä. Jos tilaan sinulta Colaa, tilaan sinulta Colaa. Mikään ei ole ravintoloissa ärsyttävämpää kuin tilata Colaa ja saada Pepsiä, ilman että kukaan sanoo asiaan juuta eikä jaata. Useimmille tämä on okei, koska asiasta vaietaan koska "onhan ne nyt melkein sama asia". Mutta tosiasassia ei. Se on ihan vitun ärsyttävää. Et sä voi antaa maidon tilaajallekaan piimää koska "onhan ne nyt melkein sama asia". Varmasti asiakas ärsyyntyisi.
Ja kyllä, Pepsin ja Colan eron huomaa.

6. "Joo mä hoidan"-ihmiset
.. jotka eivät kuitenkaan hoida hommiaan. Heillä ei ole aikaa, he eivät osaa tai he eivät uskalla mutta väittävät silti että voivat hoitaa asian. Ja sitten kun kysytään niin asiaa ei ole hoidettu ja saadaan liuta selityksiä vastineeksi. Jos et osaa jotain, sano se ja ehkä joku opettaa sen sinulle. Jos ei ole aikaa, sano se niin ehkä joku voi auttaa sinua. Jos et uskalla, sano se niin joku ehkä tukee sinua. Ole hiljaa ja jätä asiat tekemättä, ihmisiä vituttaa. Ja paljon.

Ja sitten positiivisiin asioihin!

1. TABA:aan on alle neljä kuukautta
Eli suomennettuna minun ja Willun Uusi Seelanti/Los Angeles-reissuun on alle neljä kuukautta. Banaani sille joka keksii mistä lyhenne TABA tulee. Tämän reissun myötä meillä on ihan sairaan hauskaa ja nähdään ja koetaan kaikkea uutta ja siistiä. Jaetaan idiotismin ilosanomaa ja kierretään samalla maailman ympäri. Ainiin ja päästään päälle kolmeksi kuukaudeksi eroon noista kuudesta edellä mainitusta ihmistyypistä. (Ai joo, vihaan myös ihmisiä jotka sanoo "No ei siellä varmaan ole asiat yhtään paremmin", koska se on vaan typerä asia sanoa.)

2. Ostin tänään arpigeeliä
Päätin että tuhoan kaikki jäljet hyttysistä ja paarmoista näin juuri ennen tabaa. Olen siis jotenkin yliherkkä kaikille ötököiden pistoille ja kun joku mua puree, raavin sen verille. Tulee rupi ja sen myötä arpi. Not cool, man, not cool. Mut nyt mä hommaudun eroon niistä ja jeejee!

3. En lihonut kesällä!!
Nilliti nilliti, joojoo. Elin kuitenkin mummon letuilla ja kakuilla ja ties millä puolet kesästä ja jotenkin selviydyin kilojen takaisin tulemisesta, mikä on supersiistiä. Tähän väliin on hyvä muistuttaa ihmisiä eli tiputin viime vuoden aikana 20 kiloa! Ja olo on mitä parhain, joskin homma on vielä kesken mutta siis jee!

4. Aloitin kahvakuulan kanssa riehumisen uudestaan!
Ihme kuntoilu-pointteja nämä meiksin positiiviset mutta silti! Nyt kolmas päivä vasta takana mutta aattelin olla ahkera ja käyttää syksyn kahvakuula toisessa kädessä. Nyt olen siinä hetkessä elämää kun nauraminen sattuu, koska vatsalihakset huutaa tuskasta. Mutta kivaa on!

5. Mulla on jäätelöä.
Koska liikaa laihdutus ja liikunta-juttuja, joten pakko päteä että mullapa on pakastimessa vaniljajäätelöä! Ja on muuten ihan sairaan hyvää ja söin sitä äsken. Ja sitten mietin lentääkö laatta jos alan samantien kahvakuulailemaan, mutta ei lentänyt. Huh..

6. Seiska on paras.
Ei, ei se lehti. Seiska on mun pikkunen ja se on forever mun positiivisissa asioissa vaikka joskus joudunkin tappelemaan sen takia ja välillä on suru puserossa, mutta silti! Parhautta.

7. Vika vuosi alkaa!
Kohta pitäisi valmistua, mikä pelottaa ja jännittää samalla, mutta samalla se tuo uusia tuulia! Ensi keväänä pitäisi saada paperit kasaan ja kaikki roikkuu oikeastaan enää yhdestä pienestä ruotsin kurssista..
Ja ainiin opinnäytetyöstä. Hups.

8. Tänään uutta musaa!

Mutta vaikka välillä vituttaa, on myös kivoja asioita! Ja kuten sanoin, en jaksa välittää noista negatiivisista jutuista sen suuremmin. Sillä hetkellä ne vituttaa, mutta sitten se on ohi. Eipä ole mun ongelma jos jollain ole elämässä muuta kuin muiden ärsyttäminen ja negatiivisiin asioihin energiansa iskeminen! Hyvää loppuelämää vaan sille, toivottavasti löytää maailmasta jotain kivaakin!

2 kommenttia: